Flotte smykker fra Wilhelmine


Kom over siden til smykkedesigner Trine W. Rønnevig, Wilhelmine, og ble fascinert av fargebruk og kombinasjoner. Her er eksempler på smykkedesign og forklaring på bruk av numerologi og litt om fargers betydning.

Smykkene er designet med bakgrunn i bruk av numerologi og fargers betydning. Her er utdrag fra nettsiden hvor begrepene beskrives slik Wilhelmine tolker dem. I tillegg til nydelige bilder av smykker hun har laget.

Fargenes betydning

Grå vennskap, trygghet, ansvarlighet og konservativitet.
Gul lys, herlighet, rikdom og prakt. I noen land symboliserer gult den guddommelig livskraft, styrke og visdom.
Turkis symboliserer ungdommelighet, selvtillit og styrke. Fargen forbindes også ofte med helse og renhet.
Rosa en feminin farge, symbol på det kvinnelige. Forbindes ofte med romantikk og er også fargen for selvtillit.
Grønn kjølig og ren og sies å ha en beroliggende effekt. Grønt symboliserer vekst, og er derfor fruktbarhetens farge.
Hvitt er i vestlig kultur symbol for fred. Hvitt symboliserer sannhet, renhet, uskyld og en ny start.
Blått gir tillit, og har alltid vært assosiert med autoritet, stabilitet og psykisk styrke. Fargen virker beroligende og er veldig populær.
Brunt De brune fargenyansene kalles også jordfarger. Brun symboliserer stabilitet, anonymitet og naturlighet.
Orange En varm farge som gir oppmerksomhet.Orange symboliserer kraft,entusiasme og kreativitet. Fargen står også for nysgjerrighet.
Lilla er en feminin og spirituell farge som assosieres med makt,rikdom og følelsesmessig styrke.Lilla forbindes også med magi og mysterier.
Rød Rødfargen er den mest energiske av alle farger. Fargen symboliserer varme, lidenskap, kjærlighet og fare.
Sort står for det ukjente, det mystiske og fredfull tomhet. Sort er en tidløs farge som i alle tider har vært flittig brukt i klær og interiør.

Numerologi, tallenes betydning
Numerologi er eldgammel vitenskap basert på de naturlige lover om universets oppbygning. Et komplekst kosmisk nettverk med koblinger og mønstre. Designeren bruker ofte tallkombinasjoner i smykkene og mener dette er med på å gi dem en ekstra dimensjon og kraft. Du vil ikke umiddelbart se det, men derimot kanskje føle det.

Rytmen og balansen i Wilhelminesmykkene kommer av at jeg teller hele tiden. Noen har sine egne tall de ønsker å flette inn i et smykke. Andre ønsker kanskje å gi et tall eller en tallkombinasjon i gave.

Tallet 1 symboliseres med solen, og påvirket av dette tallet blir du viljesterk, aktiv og målrettet. Alle gode ting er 3. Tallet 3 er et emosjonelt og kreativt tall. Tallet 5 assosieres med planeten Merkur som står for skriftlig og muntlig kommunikasjon. Det er det mest dynamiske av alle tall.  7 blir sett på som lykkens tall i mange kulturer.


Nydelig kombinasjon av rødt og grått.


Turkis og lilla passer godt sammen, er med glassperler.


Rosa og rødt i mange ulike perler og anheng.


Kaldt blått, sort og hvitt som et flott smykke.


Ringer i ulike design. På nettsiden finner du informasjon om forhandlere og kan sikkert kontakte designeren direkte dersom du har spørsmål til smykkene. Les også hvordan du kan lage smykker selv – Tips for å lage dine egne smykker.

Kilde/bilder: Wilhelmine Smykker, tekst om fargenes betydning og numerologi er også  fra nettsiden.