Stash
It's all about the details
It's all about the details

EUs arkitekturpris til Snøhetta

Snøhetta, Operaen
Snøhetta har vunnet EUs prestisjetunge arkitekturpris Mies Van Der Rohe Award for 2009. Snøhetta har igjen vunnet en flott pris som føyer seg inn i rekken av priser for det anerkjente arkitektbyrået.

Kirkeminister Trond Giske gratulerer
– Det er med stor glede jeg gratulerer med den ærefulle prisen Mies Van Der Rohe Award 2009 for operaen i Bjørvika. EU har med dette kåret Snøhettas opera i Bjørvika til Europas beste samtidsarkitektur i 2009, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

– Det er nå litt over ett år siden det nye operahuset åpnet. Det var en stor dag i norsk kulturliv. Siden da har operaen og dens arkitektur bidratt til å løfte Norge som kulturnasjon. Operahuset er et viktig symbol for det moderne Norge og den vekt kulturen skal ha i samfunnet, sier statsråden.

Du finner mer informasjon om prisen på nettsiden til Mies Van Der Rohe.

Uventet oppmerksomhet
Operabygget har fått noe uventet oppmerksomhet de siste dagene på grunn av utdelingen av Fritt Ord-prisen, som i år ble utdelt til Nina Karin Monsen, en fritttalende kvinne som har møtt sterk motstand, spesielt etter at prisen ble tildelt henne. En planlagt demonstrasjon ved Operabygget må avlyses fordi hele bygget er utleid for anledningen. (Dagbladet).

Kilde: Kreativt Forum, Dagbladet
Bilde: Snøhetta