Stash
It's all about the details
It's all about the details

Hvilken brilleform passer deg

Beautiful Woman with Sunglasses
Å velge riktig type innfatning er vel så viktig som å følge årets brilletrender. At en brille som ser bra ut, vil ikke nødvendigvis si at brillen passer deg, ansiktet, ansiktsform, øyenbryn, farger i huden og håret i tillegg.

Formen på ansiktet skal understrekes av brillen du bruker. Og du, snakk med en optiker som kan veilede deg i vrimmelen av designbriller. Nå er kanskje ikke ansiktsform og brilleform like betydningsfullt som ved valg av en ordinær brille men det kan jo være verdt å vurdere.

En innfatning vurderes på bakgrunn av ansiktform og dine farger. Brilleland arbeider med sju forskjellige ansiktsfasonger: oval, rund, kvadratisk, trekantet/ hjerteformet, smalt/ rektangulært, diamantformet og dråpeformet. Hos kvinner anses den ovale ansiktsfasong som den mest harmoniske. Hos menn er det en mellomting mellom den ovale og den kvadratiske som anses for den mest harmoniske. Menn har generelt mer markerte ansiktstrekk enn kvinner.

ovaltOval
Kjevepartiet er litt smalere enn pannepartiet.
Innfatningsfasong:
Bevar den naturlige harmonien i ansiktet ved å velge en innfatning som passer til ansiktets størrelse og ikke for outrert (overdreven eller ytterliggående).

rundRund
Bløte linjer med kinnbeinet som det bredeste punkt.
Innfatningsfasong:
En smal innfatning som heller inn mot haken med høyt plasserte stenger vil få ansiktet til å se smalere og lengre ut. Unngå runde og meget kantede innfatninger.

kvadratKvadratisk
Panne, kinnbein og kjeveparti har samme bredde, kjevepartiet er markert. Innfatningsfasong: Gjør kantene og  kjevepartiet smalere. Velg en innfatning som har tyngden oppe og som skråner ned imot haken. Unngå veldig kantede og helt runde innfatninger da det vil fremheve det markerede kjevepartiet.

trekantTrekant / hjerte
Smalt kjeveparti, markert panne. Ofte lite ansikt.

Innfatningsfasong: skap bredere kjeveparti. Se etter myke linjer ved å velge innfatning i myke former i nedadgående linjer. Store innfatninger vil virke for dominerende. Stengene skal være plassert lavt.

smalSmalt / rektangulært
Langt og smalt. Kan være mer eller mindre fyldig ved kjevepartiet. Innfatningsfasong: størrelsen skal være harmonisk til ansiktets størrelse. En smal innfatning vil gjøre underansiktet for langt. Ansiktet gjøres kortere med innfatning som har tyngden i yttersiden av brillen, gjerne i en lik linje. Stengene må ikke være for høyt plassert.

diamantDiamant
Panne og kjeveparti er smalere enn kinnbeinet.

Innfatningsfasong: Stor oval eller panto. Unngå spisse og kantede fasonger. Da virker ansiktet  bredere og understreker at kinnbeinet er bredere enn resten av ansiktet.

draapeDråpe
Kjevepartiet er mer markant enn pannen. Innfatningsfasong:

Innfatning som får oppmerksomhet oppover og skråner inn mot haken, vil gi en illusjon av en lengre hake og en smalere kjeve.

Når ansiktsfasongen er funnet skal du se på de enkelte delene i ansiktet, slik som øyne, øyebryn og nese. De enkelte delene har stor betydning for harmonien i ansiktet. Som du skjønner så er en prat med optiker et godt utgangspunkt før du skal velge brilller. De vet mye om hva som passer best til ditt ansikt. Lykke til med årets innkjøp.

Kilde: Brilleland.no
Bilder: Synoptik.se