Stash
It's all about the details
It's all about the details

Ferie i Praha, Tsjekkia

0
Praha, Tsjekkia, nydelig by som gjerne besøkes igjen! Praha er hovedstaden og den største byen i Tsjekkia.  Siden 1992 har byens gamle sentrum stått på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

I dag er Praha særlig kjent for sine vakre og imponerende bygninger, som representerer alle stilarter. Byen er oppdelt i forskjellige områder: Den gamle bydel (fra 1200-tallet), Den nye bydel (fra 1300-tallet – så helt ny er den altså ikke) og Den jødiske bydel. Hradcany med sine katedraler og slottsområdet har vært sete for konger, keisere og presidenter siden det 9. århundre.

0
Praha ligger ved elven Moldau i den tidligere østerrikske provinsen Böhmen, som siden 1993 sammen med Mähren utgjør Tsjekkia.

9
Praha er et populært turistmål. Det er store mengder gamle bygninger, mange av dem har vakre veggmalerier. Byen har en av verdens best bevarte og varierte samlinger av arkitektur, fra jugendstil til barokk, samt kubisk, gotisk, neoklassisk og ultramoderne arkitektur.

4
Søndag morgen ved frokoststedet. En arbeider? ballettdanser som gjør sitt arbeid og danser med kjente musikkstykker via høyttaler.

9a
Blant turistattraksjonene kan nevnes Staré Měsot, Frank Kafka Museet, Slottet, Karlsbroen, John Lennon-muren, Gamlebyen, Jødekvarteret, Wenceslas-torget og Nasjonalmuseet.

1
Sultne svaner brysker seg for turister i elven Moldau.

7
Trikkene i Praha er retro og flotte fremkomstmidler, i byen.

5
Her kan du  se trikken kjøre forbi via “blindspeilet”.
Det som særlig slår en, er de mange tårn og spir som rager opp alle steder. I begynnelsen av 1800-tallet talte man dem til 103. I dag anslås antallet til å være mer enn 500. Byens gamle sentrum er fredet som historisk område.

8
“The Rasin Building”. Det offisielle navnet på bygningen som er kjent som “Fred and Ginger Building”, designet av Frank O. Gehry og den tsjekkiske arkitekten Vladimir Milunic.

3
Kjøper du og signerer/dekorerer en slik så støtter du kampen for fred.

6
Flott fiskerestaurant og nydelig fisk. Anbefales!

Kilde: Wikipedia. Bilder: Hilde Andersen