Stash
It's all about the details
It's all about the details

Lamper fra Marcel Wanders

1
Marcel Wanders vokste opp i Boxtel, Nederland og ble uteksaminert fra School of the Arts Arnhem i 1988. Hans ‘berømmelse startet med hans ikoniske Knyttet Chair, som han produserte for Droog Design i 1996. Her presenteres to av de unike lampene han har designet.

Marcel Wanders har blant mye annet designet lampene Skygarden og Can-Can for FLOS. Lampene er designet for å henge i taket og har begge et ganske unikt utseende når man titter opp i skjermen.

Lampen Skygarden er en pendel som henger i taket. Utsiden er sort- eller hvitmalt og på innsiden er det designet et møsnter av roser inspirert av rosetter man finner i gamle leiligheter.
2 00-06-22
I midten av lampen er det innfelt et lite rør som skjuler selve pæren, leder lyset direkte ned og som gir spill i form av skygger til flatene.

3

4
Nærbilde av innsiden av lampen med flott mønster for å spre lyset.

Lampen Can-Can gir assosiasjoner til bølgende skjørt og derav navmet Can-Can. Et sort, blankmalt ytre og bølgende stoff som gir et svalt lys. Lampen er dekorativ så vel i private hjem som i offentlige rom.

5

6

7

1
I tillegg til belysning så har Wanders også designet møbler, produkter til bad, kjøkken og diverse stash. Besøk nettsiden og bli bedre kjent med arbeidene hans. Marcel Wanders har et eget designstudio i Nederland.

Kilde/bilder: Marcel Wanders