Stash
It's all about the details
It's all about the details

Solskydd, parasoll eller solseil

caravita1
Parasoller i bomullsstoff gjør nytten som skjerming for solen. Det er dog noen negative aspekter: parasoller er ikke vanntette, du bør unngå flekker på parasollen, det kan føre til at regnet kommer gjennom, og parasoller blekner fort. Her er inspirasjon til bruk av solseil.

Velger du en mørk farge kan du være sikker på at stoffet er bleknet kraftig i løpet av sommeren. Vi har derfor sett på alternativer som solskjerming og kom over solseil. Hos Solseil.no kan du se flotte løsninger og tips om hva du bør tenke på ved kjøp av solseil. Solseil finnes i flere størrelser og utførelser, i tillegg til mange ulike farger.

Solseil
På varme sommerdager kan det være godt å holde den verste varmen ute fra huset. Utenfor huset kan det også være godt med ekstra skygge. Et ønske om å skjerme for direkte sol på møbler og TV-skjermen kan også være til stede.

bilde-110

solseil-garasjeSolseil
Du har sikkert sett dem i interiørmagasiner, lyse, elegante og lekre. Vi snakker om solseil. Dette er et perfekt alternativ for deg som liker design og er opptatt av enkle, slanke linjer. Dersom du ønsker en beskyttelse som ikke bare holder solen ute, men også er vanntett bør du velge en akrylparasoll eller et seil i akryl.

Disse koster litt mer, men til gjengjeld har de en garanti på 10 år, og holder seg uten å blekes. Et tips er å få seilet eller parasollen impregnert, da unngår du jordslag og hindrer at fugleskitten fester seg i duken. Skulle de allikevel bli skitne kan du vaske de på 30 grader.
caravita 2

Bruksområder
Som du ser av ovenstående eksempler, så kan et solseil benyttes på ulike måter og de kan ha ulike funksjoner. Det er veldig praktisk med solseil som ikke er fastmontert, kanskje du også vil ha et solseil med deg på stranden, eller ønsker å flytte det rundt i hagen? Dette skal være fullt mulig, dersom du velger å ikke montere det fast.

bilde-42

Alle eksemplene er i hvit akryl, men det finnes mange ulike fargevarianter – det er du som bestemmer hvilke av fargene som er mest egnet i din hage og i ditt nabolag.

Eksempler på hvordan seil kan monteres
bilde-5

Et lite utvalg av farger som tilbys
bilde-6

Er du på jakt etter utevarme til sene sommerkvelder så kan du finne det hos Uteservering.no

Kilde/bilder: Solseil, bilder fra Caravita.de