Stash
It's all about the details
It's all about the details

Operaen, Den norske opera & ballett

0
Grunnarbeidene til det nye operahuset startet i 2003, og 12. april 2008 ble operahuset offisielt åpnet med en gallaforestilling. Her er utvalgte bilder fra det nye operahuset.

Det er selvfølgelig fullt mulig å besøke operaen uavhengig av hvorvidt du er interessert i opera, eller ballett for den sakens skyld. Bygningen i seg selv bør være verdt et besøk. Nyt den flotte utsikten på sommerstid, det er et flott uteareal tilknyttet bygget.

Her er noen bilder fra Operaen (Bjørvika) som er tegnet av det anerkjente norske arkitektkontoret Snøhetta. Besøk nettsiden deres og se flere spennende prosjekter. Snøhetta mottok blant annet en pris for boblioteket i Alexandria, Egypt, Og det er bare én av mange utmerkelser kontoret har blitt tildelt.

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon. Institusjonen ble stiftet i 1957 og ga sin første ballettforestilling på Hamar i 1958 og sin første operaforestilling i Folketeatret i 1959.

Den Norske Opera & Ballett har et nasjonalt samfunnsmessig ansvar: å gjøre opera- og ballett av høy kunstnerisk kvalitet og innenfor et stort register av uttrykk tilgjengelig for et bredest mulig publikum.

Som den eneste nasjonale og riksdekkende institusjon innen sine kunstfelt i Norge, har Den Norske Opera & Ballett også et ansvar for å videreutvikle kunstfeltene ved å være et referansepunkt, en pådriver og en spydspiss i det skapende og produserende opera- og ballettlivet i landet.

Opera og ballett skal være likestilte kunstarter. Egne produksjoner og koproduksjoner vil utgjøre hovedtyngden av repertoaret. Koproduksjoner vil skje både på nordisk og på internasjonalt nivå. Operarepertoaret skal omfatte et utvidet kjernerepertoar, operetter og musikaler, og norske og utenlandske samtidsverk og bestillingsverk. Det vil bli satset både på klassiske produksjoner og innovative, nyskapende produksjoner.

Foto: operahuset