Oppskrift på tapasretter

04
Tapas er spansk og betyr lokk. Et lokk til vinen man drakk ved siden av en matbit. Vinen var en Fino, og maten en skinkebit av “Jamón de Pata negra”. På grunn av plagende fluer ble glasset dekket med skinke. Tapas er en matrett som aldri blir glemt!

Andre matbiter som ble servert til Fino fikk klengenavnet “tapas”. Med årene har matbitene vokst seg en del større og er i dag nok mer som fulle matretter å betrakte. Nesten alt kan serveres som tapas, men utvalget bør inneholde noe salt, noe krydret og noe mildt.

Anbefalt tapas
• Deilig skinke i skiver; spansk Serrano eller Pata Negra
• Oppskåret spekepølse; spansk chorizo
• Nygrillede kyllinglår
• Hermetiske artisjokkhjerter
• Utvalg oliven; marinert i hvitløk, chili, naturell eller fylt med paprika
• Utvalg oster; gruyere, parmesan, eller feta (eller annen hvit geitost)
• Små skåler med nøtter; ferske, eller ristede og salte nøtter
• Ferskt brød; baguette eller ciabatta
• Noen salte kjeks
• Baguetter med Tapenade
• Nystekt brød med Aioli
• Grillet aubergine og paprika
• Skalldyr og skjell; marinert eller i en salat
• En enkel salat; tomatsalat med løk
• Sopp; fyllte, marinert eller stekt med f.eks hvitløk, timian og persille
• Soltørkede tomater marinert i olje med selvvalgt krydder

Og så kan du selvfølgelig lage dine egne favoritter

God fornøyelse. En smårett som tapas passer til de fleste anledninger. Skal du ha gjester på besøk men ikke sitte til bords – Tapas servert på kjøkkenet, forsyne seg med det man liker, stå eller sitte – Tapas blir aldri feil!

Kilde/bilder: Samson Catering, iStockPhoto