Stash
It's all about the details
It's all about the details

Ferie i Rio De Janeiro


Vi besøkte Brasil og Rio De Janeiro i sommer og tok bilder for å dele med leserne våre og vise hvor vakkert det er med sjø, store bølger, varme, sol og sightseeing. Kanskje går turen din til Rio ved neste reise?

For det meste bilder av sjø og dessverre manglende lyd når bølgene slår mot stranden og gir sine gjester en form for “fred i sinnet” med sin gjentagende lyd. Det var ganske så fint å sitte ved strandkanten og nyte havet.

Bildene er i hovedsak tatt ved Sheraton Rio & Resort, med basseng og umiddelbar adgang til stranden. Nydelig frokostbuffet, massasje og Rios beste buffet ved restauranten ved stranden.


Det er langt å reise. 11 timer etter mellomlanding i Frankrike, så du bør være der minst en uke for å “forsvare” reisetiden, den er verdt det.

Solen går “motsatt vei” og vi fikk med oss palmesus og store skygger – Det var fint


Copa Cabana sees i bakgrunnen. Det gikk en stor vei mellom stranden og byen så tid ved Ipanepa og Copacabana ble det dessverre ikke.


Store bølger hindret mange fra å bade. De som er vant til det badet lett, de dykket under bølgene når de slo mot stranden.


Fastboende benyttet stranden og det ble ofte gjort store øyne når sjøen var som verst uten at det skulle ødelegge turen!


Bølgene var så store at man bør være godt vant med hektisk vann og strøm før man kaster seg ut i vannet. Rutinerte svømmere dykket under bølgene


Nydelige farger – lyden av sjø mangler.

Vi besøkte også Botanisk Hage


I tillegg til sjø, sol, varme, sightseeing og avslapning så spiste vi godt.


Besøker du Porcao så ligger det en klype for å motta kjøtt, et bilde av en okse og det som ser ut som en drinkpad. Rød eller grønn side opp? Er den grønne siden opp  –  ja takk, mer kjøtt – er den røde siden opp – nei takk. Ingen fungerer: De kommer med store spyd og vil gjerne servere deg – hele tiden! En gedigen salatbar gikk oss hus forbi!


Å besøke Brasil og Rio De Janeiro under fotball-VM var spesielt. Brasil er et særdeles fotballinteressert folkeslag. Alle som kunne krype og gå møtte opp for å se Brasil – Chile på gedigen skjerm på Copacabana Beach. Det var spesielt, Brasil slo Chile 3 – 0 og det ble Fest!

Vi fikk ikke besøkt kristusstatuen (Christo Redentor). Statuen står på toppen av det bratte fjellet Corcovado, 704 meter over havet. Definitivt en turistattraksjon, med dertil kø for å ta bilde.

Kilde/bilder: Hilde Andersen fra Rio De Janeiro