Stash
It's all about the details
It's all about the details

Hotellet Carlton Arms i New York


“Ye old Charlton hotel”, dekorert av ulike artister gjør hvert opphold spesielt, med design på vegger, på unike hotellrom og i fellesarealer. Midt i New York ved Manhattan. Ofte kalt Artbreak Hotel, The Cheapest, hippest deal in town.

Charlton Arms project begynte med en gruppe kreative personer som bestemte seg for å male veggene på det som den gangen var et mørkt husly for hjemløse. i dag er alle de 54 rommene malt og dekorert av malere fra hele verden og har forandret hele stedet med glade farger og dekor på veggene.

To bygninger ble til Charlton Hotel, for det meste besøkt av bønder og businessmenn fra New Yersey og Connecticut uten det store hotellbudsjettet. Nabolaget besto for det meste av irsk arbeiderklasse og under den store boikotten av sprit var stedet flittig brukt.


Live fast – die young. 50-talls og en hyllest til James Dean som forbilde?


Et rom dekket av plakater og utklipp fra aviser og magasiner.


Festlig, eller kanskje ikke.. Mannen som henger i “vinduet” ser ikke blid ut.


Streng løve, nervøs elefant, med dekorasjon som fortsetter i taket.


Fra fellesarealet, med pus.


På dette rommet våkner du med skog og dagslys.


For den musikkinteresserte?


Her ville jeg blitt en smule deprimert. Ikke fullt så festlig å våkne til en persons illustrasjon av sitt eget bilde fra arresten?


Insprert av Gustav Klimt?

Skulle gjerne sjekket inn på dette hotellet ved 25 Street / 3rd Avenue ved østlige Manhattan i New York. Og besøkt Greenwich Village igjen, på folkemunne kjent som the Village, et strøk i Manhattan i New York.

Området grenser mot Broadway i øst, Hudsonelven i vest, Houston Street i sør og 14th Street i nord. Greenwich Village er et utpreget boligstrøk, med mange kafeer, restauranter og mindre forretninger som dominerer gatebildet, og bydelen er kjent for sin bohemkultur. Grünerløkka i Oslo har vært nevnt som lille Greenwich Village.

Kilde/bilder: Carlton Arms New York