Stash
It's all about the details
It's all about the details

Lampen Snow fra Louis Poulsen

0
Louise Campbell har i samarbeid med Louis Poulsen tidligere utviklet to armaturer som begge fanger opp kjernen av sommerens sollys filtrert gjennom løv. Nå har den talentfulle designeren skapt den originale armaturen Snow, som bringer fornemmelsen av vinterlys reflektert i snø rett inn i stuen.

Louise Campbells formgivning er basert på sterke ideer og klare bilder. Med Snow har hun forsøkt å skape et lindrende lys som gir varme til sjelen. Hun har latt seg inspirere av den danske vinteren når den er på sitt beste. Fylt med ren, hvit snø som kaster fra seg et klart lys. Louis Poulsen har med godt samarbeide med deisgnere utviklet mange spennende produkter.

3

Snow er utformet som to sammensatte kjegleformer. Den største kjeglen er stå-delen og står direkte på gulvet, mens den minste kjeglen utgjør lampehodet. Begge kjeglene er skrått avskåret i den øverste tynne enden. Snow evner å være en slank armatur takket være et 2 kg tungt vektlodd som henger fritt over gulvet i lampekroppen.

snow1

Lyset i Snow oppleves som et lysspill både indirekte gjennom det silketrykte motivet og direkte gjennom de fire åpningene som utgjør de to kjeglene i geometrien. Det fremadrettede lyset fra den åpne trakten fungerer som leselys. Snow gir ellers inntrykk av å sveve over gulvet, og dette gjør lampen mer integrert med rommet. Snow er lysmessig sett en åpen lampe som sprer lys til sine omgivelser.

21

Kilde/bilder: Targetti Poulsen Norway, agentur for Louis Poulsen i Norge