Stash
It's all about the details
It's all about the details

Bolon, robust floor coverings

1
Gulvbelegg må velges med omhu. Svenske Bolon har designet og produsert slitesterke tepper som passer på steder hvor det er mye trafikk og slitasje. Vi ble fasinert av de flotte bildene og viser noen av de installasjonene de har gjort tidligere.

Nils-Erik Eklund startet Bolon i 1949 i Stockholm. Han produserte tepper fra stoff som var til overs. Etter hver tilsatte Bolon vinyl for å gjøre teppene sterkere. I dag drives og eies familiebedriften av Annica og Marie Eklund, som utgjør tredje generasjon. De har utviklet virksomheten fra å være en tradisjonell produsent av vevde tepper til å bli en internasjonal, fremgangsrik designbedrift med fokus på innovative gulvløsninger av høy kvalitet.

4
Gulvteppene leveres i mange ulike farger og mønster.

Bolon var først på verdensmarkedet med vevde vinylgulv og har i tillegg alltid designet alle sine gulv selv. Gulvene er unike både når det gjelder utvikling, produksjon, design og utseende, noe som har skapt stor interesse internasjonalt. Gulvene har tekstilutseende og samtidig alle praktiske fordeler som kjennetegner et vinylgulv når det gjelder vedlikehold og slitestyrke.

102
Teppemønsteret er holdt i lilla og rosa toner, i rutede mønster.

Produktene selges i dag i mer enn 30 land, og blant Bolons kunder finnes velkjente selskaper som Armani, Sheraton, Lacoste, Tommy Hilfiger, i tillegg til innflytelsesrike arkitekter og designere som Tom Dixon, Jean Nouvel og Renzo Piano. Samtlige gulv er utviklet for offentlige miljøer og retter seg mot hoteller, butikker og kontorer.

3
Festlig mønster holdt i grønt, blått og beige.

5

103
Solide tepper i vinyl som tåler å bli brukt.

101

Gulvbeleggene fra Bolon oppfyller alle høye krav og er sertifiserte eksempelvis for brannsikkerhet, slitestyrke, lyddemping osv. Produksjonen som foregår i Sverige, tar hensyn til miljøet, og miljøtanken preger hele organisasjonen.

104

8
Gulvteppe montert i et kontor med åpent landskap.

2
Orange striper som matcher sofaene i denne resepsjonen.

6

9
Kontorlandskap med gulvteppe i store rutemønster. Blå vegg i plexiglass liver opp.

7
Hotellrom med rosa gulv.

10

Bildene er hentet fra nettsiden til svenske Bolon. Forhandler av Bolon i Norge er selskapet Intag. Ønsker du informasjon om hvor du kan kjøpe Bolon så send mail til info@intag.no.

Kilde/bilder: Bolon.com