Stash
It's all about the details
It's all about the details

Planning your floors with Kährs


I Nybro, midt i den smålandske skogen, ligger Kährs. De har alltid arbeidet med tre og er verdens eldste, fortsatt virksomme produsent av tregulv. De har en online planlegger hvor du kan prøve ulike gulv i ulike rom når du skal vurdere alternativ for nytt gulv i boligen.

Med planleggeren fra Kährs kan du velge rom, farge på veggen og på møbler for å skape et rom som ligner det du skal innrede mest mulig. Prøv deg frem og finn din favoritt. Her er eksempler på rom i planleggeren og litt om valg av tregulv fremfor andre materialer.


Gulv – vegg – tak: de tre fundamentale enhetene som til sammen skaper følelsen i et rom. Samspillet mellom disse tre overflatene kan forandre den totale opplevelsen, avhengig av fargevalg, mønster, lys, med mer.


Tre er naturlig og vokser i våre skoger. Det er vakkert å se på. Det er godt å gå på. Det skaper stemning. Det er holdbart og gir ingen allergier. Alt tre endrer farge med tiden.


Se på informasjonen fargeendringer, der de viser hvordan de forskjellige tresortene forandrer seg når de utsettes for sollys. Enkelte tresorter mørkner raskt, mens andre endrer seg mindre dramatisk og langsommere. Naturen står aldri stille, sjarmen med et naturlig materiale.


Hvem skal gå på det? Voksne, barn, husdyr? Hvor skal det ligge? Stuen, kjøkkenet, soverommet? Treets hardhet kan være en avgjørende praktisk faktor når du velger gulv. Det finnes mange tresorter med lignende utseende, men de skiller seg ofte fra hverandre i hardhet. Velg riktig tresort for riktig rom, livssituasjon og livsstil.


Bildet over og under er fra det samme rommet,. Det første er slik du ser det før du starter planleggingen, det andre med valgt gulv. Du kan også endre maling på veggene og møbler forøvrig.

I 1857 startet Johan Kähr et lite snekkerverksted og begynte å produsere treartikler til bøndene i området. I dag er Kährs-gruppen den største tregulvprodusenten i Europa og ett av verdens mest innovative selskaper innen treindustri. Du kan også laste ned Kährs Magazine for inspirasjon til lekre gulv fra nettsiden deres.

Kilde/bilder: Kährs