Stash
It's all about the details
It's all about the details

What kind of fireplace to chose?


Planlegger du å gå til innkjøp av ovn eller peis til vinteren er det kjekt å vite hvilke fordeler og ulemper de enkelte har. Narvik Steinsenter as har skissert forskjellen mellom de ulike alternativene, kanskje det hjelper i vurderingsfasen. To chose fireplace.

Et ildsted skal ofte dekke flere behov – ta høyde for dette i din planlegging. Det skal være et koselig samlingspunkt, passe inn i interiøret samtidig som det er en god og effektiv oppvarmingskilde i boligen.

Peisovn
En mellomting mellom peis og vedovn – utstyrt med stor glassdør som gir deg godt innsyn til bålet. Ypperlig for deg som har lyst på peis men har liten plass.

Peisovn med parafin
Du kan fyre med parafin og ved hver for seg eller samtidig. Kjekt for deg som ønsker å komme hjem til oppvarmet hus.

Vedovn
Ingenting er som en vedovn. I en vedovn ligger tradisjon, kos, varme og minner om bestemors kjøkken. Vedovner er gammeldagse. Det er det som er så fint med dem. Og kanskje det er nettopp derfor de skaper lunhet og stemning også i moderne hjem? Vedovnen kan plasseres overalt, både hjemme og på hytta, på et kjøkken, i stua eller på et soverom. Det forutsetter at du har en pipe som kan benyttes, utover dette så er det fritt fram.

Peisinnsats
Med en peisinnsats har du muligheten til å mure din egen drømmepeis eller sette opp en elementpeis i kjøkken og stue.

Gassovn
Dersom du ikke har pipeløp kan en gassovn være et vel så bra alternativ.
Vi har lange tradisjoner for vedfyring her i landet, og gass er forholdsvis nytt for de fleste. Men gass har nå virkelig kommet for fullt, og er her for å bli. Det å fyre med gass er en kostnadseffektiv og god form for oppvarming. Det er dessuten lite søl og arbeid forbundet med det, og kanskje verdt å prøve for deg som er lei av vedhugging? Det er enkelt å fyre opp, et trykk er nok. Du kan bare lene deg tilbake og nyte varmen og synet av flammene!

Elektrisk peis
Elektrisk peis er en løsning for rom uten mulighet for tilkobling til pipe, eller hvis man er lei av å bære ved. El -peisen har enten vifte eller stråleovn. En del modeller har termostatstyring. De kan alle gi flammeeffekten uten at varme ovnen står på. Man kan derfor få stemningen av peis, selv når man ikke har behov for varmen. Varmeeffekten ligger på 2000 W.

Biopeis – Peis uten pipe
Skorsteinsfrie ildsteder, biopeiser, er virkelig nyskapende – et nytt peiskonsept som lar deg nyte stemningen ved levende flammer uten behov for pipe. Plasser ildstedet der du ønsker det, og det er klart til bruk. I stua, på kjøkkenet, på badet eller kanskje ute på terrassen.

Se mer informasjon og referanser på nettsidene til leverandørene:
www.varmefag.no, www.biopeis.no, www.elektriskepeiser.no, www.metropolpejse.dk, www.helmin.no

Kilde: Narvik Steinsenter