Stash
It's all about the details
It's all about the details

Vinterkvelder med peiskos


Drømmer du om peiskos på mørke kvelder og kalde vinterdager? Hos ildstedet.no kan du finne peiser og ovner fra blant annet Jøtul, Scan og Anta. Flotte ildsteder for å sparestrøm samtidig som det gir en behagelig varme i boligen.

På nettsiden til Ildstedet.no finner du nyttige tips til vedfyring, om valg av type tre, nyttige tips om varmeeffekt, trekkforhold – og tips til valg av riktig type ovn eller peis. I tillegg til mange flotte bilder til inspirasjon.

Hvor høy varmeeffekt trenger du?
En bolig med normalt god isolering og med isolerglass i vinduene, har et varmebehov på 60-70 watt pr m2. Til oppvarming av et areal på 70 m2, trenger du altså å fyre med kontinuerlig effekt på ca 4,5 kW.

Hvor skal ildstedet stå?
For å få optimal glede og nytte av ildstedet, er det viktig å velge riktig form, utseende og størrelse. Lag gjerne en skisse av pipens plassering i forhold til brannmuren og dennes størrelse. Ildstedet gir deg hjelp til plassering og valg av peis og ovn.

Hvor viktig er ventilasjon?
Et ildsted trenger frisklufttilførsel utenfra for å unngå røykutslag og sikre optimal forbrenning. Friskluft oppnås gjennom veggmonterte lufteventiler eller egen friskluftkanal fra yttervegg til underkant av ildstedet.

Hva slags pipe har du?
Det er en fordel at du kjenner pipens innvendige mål og høyde når du velger ildsted. For lite tverrsnitt, liten høyde eller for mange ildsteder på samme pipe er ofte årsaken til dårlige trekkforhold.

Hva tåler gulvet?
Det finnes mange elementomramminger, som ikke krever forsterkning av gulvet. Hvis du ønsker en tyngre omramming, f eks av naturstein, kan det være nødvendig å forsterke gulvet.

Trenger du hjelp til montering?
Ildstedet.no er behjelpelig med en komplett installasjon og sikre at produktet blir forskriftsmessig montert. Monteringsanvisning følger produktet. Før bruk må ildstedet kontrolleres av kvalifisert kontrollør, som f eks et sentralt godkjent foretak eller godkjent kommunal kontrollmyndighet.

Besøk nettsiden for nyttige tips om valg av ildsted, nyttig veiledning om montering av fagarbeidere. Du finner forhandleroversikt for hele Norge på nettsiden.

Kilde/bilder: Ildstedet.no