Stash
It's all about the details
It's all about the details

Hotel Waterhouse South Bund


Neri & Hu Design og Research Office (NHDRO) har fanget ånden av en “Nong tang” i sin utforming av Waterhouse i South Bundi Shanghai, en trio av industribygg fra tidlig på 1930-tallet. Bygget er nå omgjort til et 19-roms hotell.

Arkitektene har blandet gammelt og nytt, med både vestlig og lokal inspirasjon. Prosjektet er presentert hos Architectural Records som forøvrig har mange spennende prosjekter, både innen arkitektur og interiør, de presenterer månedens hus, har oversikt over arkitekter, det er en webside som absolutt er verdt et besøk. Her er Waterhouse at South Bund i Shanghai presentert.


Hvert av hotellets 19 gjesterom har sin egen layout og rommene varierer fra 300 til ca 645 kvadratmeter. De alle en rolig  palett av materialer og komponenter, inkludert betongvask, tregulv, og tonet glass-partisjoner for badene. Noen av rommene har også en balkong hvor man kan sitte i nyte utsikten til storbyen Shanghai.


I soverommene designet arkitektene innebygde pulter, skap og andre møbler for vegger med hvite flater. Brede planker eikeparkett og innebygde senger i eik plassert midt i rommet.


Spennende løsning må man kunne si, med badekar og dusj plassert som skille mellom badet og sengen. Det nevnes ikke hvorvidt veggen hindrer innsyn ved bruk.


Takterrassen har sitteplasser og små hager og har utsikt til hotellets gårdsplass.


En rampe over inngangen skiller nytt og gammelt bygg i hotellet.


Sortlakkerte stålelementer gi strukturell støtte for den tre etasjers høye lobbyen.


Til venstre: Fra takterrassen har besøkende utsikt over Huangpu-elven og Pudong-distriktet. Til høyre: Den gamle bygningen gir lobbyen en følelse av historie, mens vinduet til et gjesterom over resepsjonen gir et unikt utsyn fra gjesterommet.


Spennende gjenbruk av en gammel industribygning. Besøk nettsiden og les om flere av de mange prosjektene som presenteres.

Kilde: Architectural Records, The Waterhouse at South Bund