Stash
It's all about the details
It's all about the details

How to plan your bedroom

bilde-112
Soverommet forsømmes ofte, til tross for at vi tilbringer en tredjedel av livet der. Det eneste mange krever er en komfortabel seng. Ikke unaturlig bruker vi mer penger på soverommet nå når kulden setter inn.

Interessen og tilbudet for tekstiler til soverommet har fått en gledelig oppsving. La soverommet igjen bli et rom du viser dine venner og gjester.

Rom med flere funksjoner
Mange benytter soverommet som et flerbruksrom, og til mer enn å sove. De to vanligste tilleggsfunksjonene er kontor eller oppbevaring. Disse bruksområdene krever begge gode løsninger for at rommet skal fungere. Ofte er ikke rommet så sort, så her kan utfordringene til gode løsninger stå i kø. Planlegging er løsningsordet på situasjonen.

ikea-468
Bilde fra IKEA

Rydd bort alt som ikke trenger stå framme, dette sørger for ro når du skal sove. Skap løsninger som bidrar til å skjule og oppbevare ting, samtidig som løsningen du velger, også passer til resten av interiøret. En smart løsning kan være en skyvedørsgarderobe med innebygget arbeidsplass. Dørene skyves enkelt til siden når arbeidsplassen skal benyttes, og stenges når natteroen senker seg. Dette skaper også en større romfølelse, med rene, rette og lange linjer.

Velg stil
Det å bestemme seg for en type interiør kan for mange være vanskelig å holde fast ved. Spesielt ved sesongskifte, ofte bugner butikkene av nye produkter, i lekre farger og nye teksturer. Vær tro mot stilen du har valgt! Det visuelle er like viktig som de fysiske forholdene i rommet.

Romantisk
Er du en romantiker, så la soverommet ditt bugne av kniplinger og tekstiler i sarte toner. Flagrende gardiner, store puter, sengeteppe og sengetøy i silke.


Bilde fra Alberta Salotti

Orientalsk
Her brukes krydderfarger. Klare og sterke farger. Silkeblandinger, perler og annet stash pryder gjerne tekstilene. Bruk av zen, rene linjer, gjerne inspirert av stil relatert til Østen, ja – orientalsk.


Bilde fra Kid Interiør

Minimalistisk
Enkle og rene linjer. Her finnes det ikke rom for myke og glitrende puter eller annet tilbehør. Trendene viser at flere og flere velger det enkle og rene fremfor det overdådige, som for for mange kan oppleves som totalt kaos. Forskjellen på den minimalistiske stilen før og nå, er at vi våger å tilsette sterke fargeklatter i interiøret. Før var det gjerne hvit på hvit, eller svart på hvit.


Seng fra Living Divani

Maximalistisk
Her råder det få eller ingen regler for hva du kan bruke ved innreding av soverommet. En salig blanding av farger og teksturer, det er din stil som står i fokus.

Natur
Sarte naturfarger setter preg på denne stilen. Beige toner er velkjent. Demin brukes også, selv om det strengt tatt ikke er et naturprodukt. Alt som kan assosieres med naturen kommer inn under her. Litt grovere teksturer og bredere sammensetning, en velbrukt stil for oss i Skandinavia.


Bilder til inspirasjon, fra Designers Guild

Kilder: IKEA, Kid
Bilder: IKEA, Alberta Soletti, Kid Interiør, Living Divani og Designers Guild