Stash
It's all about the details
It's all about the details

How to choose the right floor

1
Hvem har sagt man ikke kan bytte gulv når trendene skifter? Og hvem har sagt at man ikke kan legge gulv som gir reaksjoner blant venner og kjente? Med dagens moderne og videreutviklede gulv er det ikke vanskelig og det behøver ikke koste mye heller.

Valg av gulv
Parkett er fortsatt foretrukket hos oss nordboere. Vi pusser opp som aldri før, og nå blir gulv også prioritert. Vi river av og bygger nytt, men parkettgulvet blir sjelden drastisk endret. Blir den gamle parketten skiftet, så blir utseende på den nye svært likt det gamle. Vi går for det sikre valget og når vi bytter eksisterende parkett, faller valget ofte på en nesten identisk løsning.

De siste årene har det skjedd endringer. Tresorter fra regnskogen er ikke lenger lov å importere, og dette har sannsynligvis bidratt til at produsentene av parkett har tenkt helt nytt. Nå kommer ask og eik i utseende som er til forveksling likt mer eksotiske tresorter. Hemmeligheten bak det mørke utseende er varmebehandling av treverket. Nytt av året er også hvitbeiset og lakket eik, ikke likt noe av det vi tidligere har sett. Et godt alternativ til den ordinære eikeparketten.

2

Vakre gulv
Gulvet er en meget viktig del av innredningen i et hjem. Selvfølgelig skal gulvet være praktisk, slitesterkt og skjule skitt og støv. Men det skal også være pent å se på og stemme med den øvrige innredningen. Våg litt ekstra og velg gjerne et gulv utenfor den beige/ grå fargeskalaen. Da blir resten av innredningen fremhevet av gulvet.

Gulvvarme
Både parkett og vinylgulv passer over vannbårne gulvvarmesystemer. Det er viktig at hele gulvflaten har en jevn temperatur. Maksimal overflatetemperatur skal være 27 grader Celcius. Kontroller alltid med gulvvarmeleverandøren hva deres system er tilpasset. Husk: gulvvarme skal alltid stå på før gulvet legges!

3

Hvor skal gulvet ligge?
Soverom, kjøkken, kjellerstue, gjestetoalett eller stue? Vakre tregulv passer overalt, untatt i våtrom. Praktiske og lettstelte vinylgulv finnes til alle rom, i et nesten ubegrenset antall farger og mønstre, også til våtrom.

Laminatgulv er et lettstelt og slitesterkt gulvmateriale. Tekstilgulv demper lyd og gjør det varmt og koselig, men passer ikke i kjøkken og våtrom. Tidløse linoleumsgulv i vakre farger er også et alternativ, utenom i våtrom.

Hvordan påvirker valget et rom
Tarkett har tatt bilde av to ulike gulv i samme miljø. Her kan du se hvordan valg av gulv påvirker inntrykket i rommet. Uansett om du velger et mønster og farger som harmonerer med omgivelsene eller som står i kontrast til dem, skal du være nøye med å velge noe du liker. Selv om det ikke er det mest trendige akkurat nå.

4

Om gulv på nettet
Vi anbefaler en tur innom nettsiden til Tarkett. Her finner du informasjon om gulv, og kan lese mer detaljert informasjon om de ulike typene gulv. Parkett, laminatgulv, vinylgulv, våtromsprodukter, her er det mange nyttige tips å få med seg.

Besøk Informasjonskontoret for farge og interiør. Søk på gulv, for nyttige tips!