Stash
It's all about the details
It's all about the details

Christmas activities, DIY

1
Unngå butikkenes og reklamens oppfordringer til julegavekjøp – maset begynner for tidlig. Koble ut med en varm kopp gløgg og hyggelige juleaktiviteter. Hør på julesanger og skap din egen førjulsstemning. Gjerne med hjelp av inspirasjon fra blomsterforretninger og interiørbutikker.

liv-toril-no

Kremmerhus
Lag dine egne kremmerhus. Samlende og morsom aktivitet, som passer for både store og små som liker å lage ting selv. Kremmerhusene kan fylles med godterier, brukes som juletrepynt, som en bordkuvert eller som girlanderpynt rundt om i huset.

Slik går du fram
Kjøp papir, filt eller andre passende gjenstander som kan formes til et kremmerhus. Velg gjerne også ulike farger og strukturer. Bruk papir til å lage hanke.

Du kan bruke pynt som for eksempel glansbilder, klistremerker, perler eller servietter. Det er også morsomt å printe ut bilder fra Internett, eller bruke bilder du har selv. Bildet er fra Liv-toril.no.

Dørkrans
Kjøp en grønn krans, ekte eller evigvarende. Bruk gjerne naturmaterialer som kongler, kvister, bær og frø.

Disse tvinner du på ståltråd som kan kjøpes i  blomsterforretninger. Stikk pynten og ståltråden inn i kransen, i et “passende” mønster.

Vil du ha en krans du kan bruke også til neste år, stikk ståltråden helt gjennom kransen og tvinn den sammen på baksiden. Dette gir ekstra feste til det du monterer på kransen. Sløyfebånd eller annen tråd kan surres rundt hele kransen, eller du kan lage små sløyfer. Samme fremgangsmåte som naturmaterialene. Et alternativt til naturmaterialer er julekuler og små nisser.

4494299XSmall

Lag pepperkaker
Pepperkakehus, pepperkakemenn og -kvinner. Vi har alle et forhold til den tradisjonen de representerer. Pepperkakedeig kan lages fra scratch eller kjøpes ferdig i butikken. Pepperkaker kan serveres til kaffen i desember, enten til gjester eller hvis du vil overraske dine kollegaer på jobben.

• Lag store hjerter du kan henge i vinduet
• Mindre figurer kan du bruke til bordkort
• Bruk melis og skriv navnet på gjestene
• Kanskje som pynt på julegavene
• Alternativ til julegave-lappen

Mulighetene er mange og det er kun fantasi som setter begrensningene.

Borddekorasjon
Bruk et fat eller en vase du kan fylle vann i. Fyll det med mose, du finner mose i flere farger, så bland gjerne ulike farger. Er mosen tørr så dusj den godt før du legger den på. Da er den lettere å jobbe med.

Knytt kanelstenger i små buketter med gulltråd og legg dem på mosen. Fest gjerne med tynn ståltråd. Bruk også friske blomster som stikkes ned i mosen. Pass på at stilken får trukket vann. Store kubbelys plasseres i midten av fatet.  Det er viktig å påse at mosen til enhver tid er våt, slik at stearin ikke kan antenne juledekorasjonen.

Panduro Hobby
Stikk innom Panduro Hobby og se hva du finner, enten i butikken eller på nettet. Panduro utgir egne julehefter med tips til hvordan du selv kan lage julestemning.

Kilder/Bilder: Stash.no, Liv-toril.no, Panduro Hobby, iStockPhoto