Stash
It's all about the details
It's all about the details

Klokken Døgn fra Cognitime

01
Armbåndsuret Døgn er et nytt klokkekonsept designet av 360 Grader produktdesign på oppdrag fra det norske firmaet Cognitime. Døgn skal vise tiden på en enklere og mer intuitiv måte enn andre klokker.

– Vi vil endre folks oppfatning av tid ved å skape nye måter å se tiden på, sier daglig leder Christian Barmen i Cognitime. – Den samme måten man benytter for å få folk med nedsatte kognitive evner å forstå tid på, kan brukes til å visualisere en full dag med aktiviteter på en klar og presis måte – på en liten flate, sier Barmen.

08

Døgn er designet av det Oslo-baserte kontoret 360 Grader produktdesign AS. Utfordringen deres var mangesidig; -Ikke bare skulle klokken vise tid på en ny måte; den skulle også gis et Skandinavisk uttrykk, heter det fra 360 grader. Designerne der brukte også tid på den fysiske ergonomien; -Den er behagelig å ha på og lett å bruke.

Dette sier 360 Grader om prosjektet
Cognitime kom til 360 Grader Produktdesign med en visjon om å vise tiden på en ny måte. Tidssoner, dag og natt skulle vises på en mer billedlig måte, slik at man kan organisere sin egen tid letter ved bruk av den nye tidsvisningen. Utfordringen var å designe en klokke som gjenspeilet den nye tidsvisningen, samt passe på at elektronikken til den nye tidsvisjonen ikke styrte designet. Klokken har verdens første sirkulære menysystem. “The time you spend is the time you live – How is your time?”

16

Kilder/bilder: 360 Grader produktdesign AS, Cognitime