Stash
It's all about the details
It's all about the details

Valg av fliser til et lite bad

store fliser
Små ting i små rom gjør at rommet virker lite og rotete, forteller interiørarkitekt Wenche Aurland. Skal du skape romfølelse på et lite bad, er løsningen derfor å gå opp i størrelse.

Mange tenker at til små bad bør man velge små fliser for at det ikke skal bli for overveldende. Men det er ifølge eksperten helt feil tankegang.

– Faktisk skaper større fliser mer romfølelse. Ikke velg de aller største på 50×50 cm og oppover, men en bør absolutt velge litt større enn standardfliser på 10×10 cm, anbefaler Aurland. Samme farge på vegg og gulv skaper en fin helhet.

Ulike formater
Ellers setter hun også fingeren på viktigheten av å ha et bevisst forhold til montering av fliser med ulike formater. For eksempel kan rektangulære fliser skape flere effekter.

– Hvis man lar rektangulære fliser ”ligge” vil høyden i rommet bli visuelt lavere, men rommet vil allikevel få en følelse av større volum. Motsatt vil ”stående” rektangulære fliser gi en følelse av mer takhøyde, forteller hun.

Diagonal montering
Er du ute etter å skape romfølelse, er det ikke bare flisenes størrelse som er viktig. Det kan også være lurt å vurdere hvilken vei flisene monteres. Spesielt gjelder dette gulvflisene, som ikke nødvendigvis må legges på linje med veggflisene. Legges gulvflisene på skrå, i 45 graders vinkel fra inngangsdøren, vil de brutte linjene gi en følelse av at gulvet er større.

Les mer om valg av fliser hos ifi.no.

Kilde: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no
Bilde: Höganäs/ifi.no