Stash
It's all about the details
It's all about the details

Solskjerming fra Kirsch

05
Kirsch Skandinavia utvikler, produserer og markedsfører produkter for solskjerming. Gardinger, rullegardin, plisségardin, persienne, lamell, panelgardin, liftgardin. Her kan du lese om og finne din favoritt. De fleste leveres etter mål.

Typen gardin som vist under heter Facette® – et nytt solskjermingsprodukt med to lag gjennomsiktig, stripete stoff, tett og åpent. Når stoffene ligger parallelt ovenfor hverandre får du en elegant utsikt gjennom de smale, åpne og vannrette stripene -à la perisenner.

facette11
Når de tette stripene dras fra hverandre stenger de lyset ute og gir en behagelig solskjerming. Du kan selvfølgelig også stille de to stoffene i forskjellige mellomposisjoner og regulere mengden lys som slippes inn.
facette21

Lamellgardin
Lamellgardiner samler funksjonell solskjerming med det dekorative og gir en fantastisk tekstilfølelse i vinduene. Lamellgardiner har stor variasjon som gjør at ditt vindusparti kan inndeles i flere mindre vinduer, og hvert vindu kan ha sin separate skinne med lameller. Vinduet kan også være skrått, et såkalt gavelvindu.

lamell1
Ikke nok med det! Du kan også få lamellene i flere farger på samme skinne. Lamellgardiner er også en flott måte å dele rom på.lamell2

Liftgardin
Vil du ha en gardin som gir vinduet en myk ramme, men som likevel fungerer som solskjerming er liftgardin perfekt for deg. Liftgardin er et målbestilt produkt der du selv velger stoffet og får liftgardinen sydd etter stoff og mål som du sender til Kirsch. Til liftgardiner det fint med både tynne og litt kraftigere stoffer. Tre varianter: du kan få en liftgardin med lette folder, en med litt dypere folder og en med spiler som gir en mer “stripete” effekt.
lift1

Panelgardin
Panelgardiner er et utmerket og dekorativt solskjermingsprodukt og flotte som romdelere eller veggdekorasjon. Ønsker du å dele er stort rom, et kontor, en butikk eller kanskje et rom med sovealkove? Montèr en panelskinne i taket og du har en luftig og fleksibel romdeler. Kirsch panelgardiner får du både som ferdige og som målbestilte. Den målbestilte panelgardinkolleksjonen er oppdelt i tre deler: mønstret, ensfarget og mørkleggende & tekniske stoffer.
panel1

Persienner

Persienner er en fleksibel og effektiv måte og skjerme sollyset på. Ønsker du å få inn litt lys så vender du lamellene. Ønsker du det helt mørkt vender du lamellene så mye det går. Vil du la solen skinne inn drar du persiennen helt opp. Det er et målbestilt produkt, i aluminium, tre samt en type som kalles livsstil som kombinerer tre og aluminium i et spennende design.
persienne11

Plisségardiner
Plisségardiner får du i flere forskjellige farger og kvaliteter, hvilket gjør at du kan matche innredningen eller bryte helt. Kolleksjonen er delt inn i fire forskjellige typer; Deko, Deko Plus, Cordless og Verosol. Forskjellen mellom de forskjellige typene er skinnen, betjeningen og stoffkvaliteten, funksjon og farge. Plisségardiner er et målbestilt produkt og er unik i utførelsen, du har mange  solskjermingstyper å velge mellom.
plisse1
En utspent plisségardin gir muligheten til å dra produktet enten nedenfra og opp eller ovenfra og ned. På en balkongdør kan du bare skjerme den midtre delen slik at du har fri utsikt både oppe og nede.
plisse3

Rullegardiner
Rullegardinene får du både i standardkolleksjonen og som målbestilt. Rullegardinkolleskjonen er delt opp i tre deler: mønstret, ensfarget og mørkleggende stoffer. I målbestilt kolleksjon kan du velge mellom flere forskjellige stoffer, avslutninger, fasonger, kantebånd og trekknopper.

rullegardin1
På en måte så designer du din egen rullegardin. Rullegardinene kan du få med kjedetrekk, fjær og motor, og i flere forskjellige typer som passer ditt behov i ditt  vindu. Kjedetrekket kan du få i hvit, stål og sort. Alle stoffene i rullegardinkolleksjonen kan  også bestilles som panelgardiner.

rullegardin3

Kirsch historie
Kirsch ble grunnlagt i 1907 i USA av Charles W. Kirsch. I 1919 startet man å eksportere til Europa og på 1920-tallet kom Kirsch til Skandinavia. I 1939 ble det brukt stenger fra Kirsch i filmklassikeren Tatt av vinden. Siden da har Kirsch produkter blitt brukt i flere filmer og TV-program, både i USA, Skandinavia og mange andre steder i verden. Kirsch er i dag et globalt varemerke. Kirsch sortimentet varierer litt fra land til land, men design, kvalitet og funksjon er det samme over alt.

Kilde/bilder: Kirsch.no