Stash
It's all about the details
It's all about the details

Hvilke blomster gir du når?

Spring flowers.
Hva betyr egentlig blomstene når du gir dem bort? I mange generasjoner har blomster vært en gave man gir til noen man setter pris på. Hver blomstertype har sin egen betydning. De fleste har nok kjøpt røde roser til sin kjære. Men hvilken farge passer når og hva med antall blomster i buketten?

Blomsters betydning når du gir dem bort er altså noe å tenke på. Det finnes et utall blomster og alle blomster betyr noe spesielt. Antall blomster og farge på blomster i en bukett er også avgjørende for hva du ønsker å formidle.

Fargen på blomstene
De fleste vet selvsagt ikke betydningen av alle blomstene og fargene. Derfor kan det være smart å legge ved et kort der du skriver hva blomstene du har gitt betyr og hvorfor du valgte å gi vedkommende akkurat disse blomstene. Farger påvirker hvordan vi føler oss og kan sende ut sterke signaler.

Blomster som symbol
Ved hjelp av fargene i blomsterfloraen kan du si
Blå
Gul
Lilla
Mørkerød
Orange
Rosa
Rød
Hvit
Bukett
Jeg lover å bli ved din side til døden skiller oss.
Du er solen i mitt liv.
Jeg ønsker deg lykke og hell.
Jeg venter på deg.
Jeg er din venn.
Jeg er forelsket i deg og lover deg troskap.
Jeg lengter etter deg.
Jeg tror på din ærlighet og jomfruelighet.
Rød, hvite og blå blomster betyr å fri.

Roser
Roser er nok de vanligste blomstene å gi bort og roser assosieres ofte med kjærlighet. Men også her er det ting du bør tenke på før du åpner lommeboken.
• rød rose Jeg lengter etter deg
• mørk rød Jeg venter på deg
• orange Jeg er din venn
• rosa Jeg er forelsket i deg og lover deg troskap
• hvit rose Uskyldig, platonisk kjærlighet, jomfruelighet og renhet
l• illa rose Mistenksomhet og misunnelse
• fersken Unnskyld
• Gul rose Jeg håper… (Du er solen i mitt liv..)
• nyperose (taggete) Jeg forsvarer deg
• små røde Alt er nytt for meg, gi meg litt tid

Antall blomster
Når du har valgt farge er det fortsatt et viktig element igjen, nemlig å velge riktig antall blomster. Ifølge blomsterekspertene betyr antall blomster følgende:
1  Du er alt for meg.
2  Jeg vil reise bort med deg.
3  Jeg vil treffe deg igjen og ha en fremtid sammen med deg.
4  Jeg respekterer deg og takker deg.
5  Jeg vil gjøre alt for deg.
6  Jeg tror ikke på dine løfter.
7  Jeg elsker deg.
8  Jeg er din inntil døden skiller oss.
9  Jeg vil være alene med deg.
10 Vil du gifte deg med meg?

Er du fremdeles i tvil så spør i blomsterhandelen. Kanskje blir du overrasket og kjøper noe helt annet enn det du hadde tenkt!

Kilder: Hilde Andersen, Iflorist.com
Bilder: iStockPhoto, ©stash.no