Stash
It's all about the details
It's all about the details

Valentines Day, 14. februar

5033960XSmallÅ feire Valentines Day, kjærlighetens dag

Eller alle hjerters dag som vi også kaller den. Uansett språk er 14. februar kjærlighetens dag. Roser, kort og søt konfekt er stikkord. Det finnes mange historier, men alle bygger på det samme. Valentine Day ble oppkalt etter Valentine hvis eksistens er blitt bekreftet av arkeologer, han døde 14. februar år 270. Det finnes flere historier om hvordan dagen oppsto.

Èn sier at han var en prest som nektet å oppgi sin kristne tro og at han ble satt i fengsel. Han forelsket seg i fengselsvokterens blinde datter, og skrev et brev til henne dagen han ble henrettet, med signaturen “Din Valentine”.

Den andre historien at han var en kristen doktor som laget “mirakelmedisin”. En prest kom med sin unge blinde datter til ham for å få henne helbredet. Noe han ikke klarte. Da han satt i fengsel fikk ikke piken lov å besøke ham, men dagen han ble henrettet, sendte han et brev til henne med en gul krokus inne i brevet. Da piken fikk dette, fikk hun for første gang se farger.

sdsdDikt, vers og romantikk var populært langt tilbake i middelalderen. Beilere sang eller sa deres valentines. Skriftlige valentines startet ca i år 1400. Det eldste valentinekortet er fra begynnelsen av 1400 og befinner seg på British Museum. I 1537 erklærte Kong Henry den åttende at 14. februar skulle være en offentlig feiring av Saint Valentines Day.

Blomsterspråket
I mange generasjoner har blomster vært en gave man gir til noen man setter pris på. Hver blomstertype har sin egen betydning. De fleste har nok kjøpt røde roser til sin kjære.. Blomsters betydning når du gir dem bort er altså noe å tenke på.

De fleste vet nok ikke betydningen av blomstene og fargene. Derfor kan det være smart å legge ved et kort der du skriver hva blomstene du har gitt betyr og hvorfor du valgte å gi akkurat disse blomstene. Farger påvirker hvordan vi føler oss og kan sende ut sterke signaler.istock_000004993437xsmall

Gaver å gi din kjære
• Et selvlaget romantisk kort, gjerne med et dikt
• Overrask med piknik. Stearinlys er et must
• En vellaget romantisk middag med dertil drikke
• En måneskinnstur som ender rundt et bål i marka
• Raffinert undertøy, som gleder dere begge
• Roser. Sjekk listen nedenfor for betydningen
• Sjokolade er alltid en suksess, i riktig innpakning
• Send et romantisk kort på e-post eller via Posten!

Happy Valentine!

Kilder: HIlde Andersen, Wikipedia
Bilder: iStockPhoto, ©stash.no