Huskeliste vindruer

vine-all
Her finner du en liten huskeliste for en beskrivelse av de ulike vindruene og hva som kjennertegner dem. Både røde og hvite druer er beskrevet.

Huskeliste røde druer

Barbera skarp og syrlig, forfriskende, italiensk.
Cabernet Sauv. den fremragende solbærlignende røde druen.
Gamay den saftige røde Beajoulais druen.
Grenache som modne jordbær og krydder, ofte i blandinger.
Merlot saftig og plommeaktig, del av klassisk Bordeaux blanding.
Nebbiolo strenge og garvestoffrike, mørk drue fra Nordvest Italia.
Pinot Noir Lunefull drue, grunnlag for elegante, slikebløte viner.
Pinotage En jeg-elsker-eller-hater-den drue fra Sør-Afrika.
Sangiovese Hoveddruen i Chianti, smak av søtsure, røde druer.
Syrah/ Shiraz Krydret drue med varm kjerne.
Tempranillo Spanske jordbær og plommer.
Zinfandel Californias altmuligdrue, best som krydrede rødviner.

Huskeliste hvite druer

Chardonnay Moden fersken og toastpreg, klassisk internasjonal hvit.
Chenin Blanc Lunefull, den fruktig, mineralske druen fra Loiredalen.
Gewürstraminer Usedvanlig krydret og eksotisk hvite, best i Alsace.
Muscat Tørre og søte viner som faktisk smaker drue.
Pinot Gris Nøytral i Italia, rik i Alsace, har alltid et innslag av honning.
Riesling Den stålaktige aristokraten blant de hvite druene.
Sauvignon Blanc Stikkelsbærnesle. Like bra fra Loiredalen og NewZeeland.
Semillon Sitron og vokspreg. Tørre, og søte fra Bordeaux og Australia.
Viognier Den praktfulle, aprikoslignende hvite fra Rohne – dalen.

Kilder: ukjent
Bilder: iStockPhoto